pixel vdb
Vorige deelnemer
Central Band of the Czech Armed Forces
Volgende deelnemer
Cor Bakker

Militair kunstensemble Ondráš (MAE)
Door muziek, zang en dans presenteren zij het publiek artistiek gestileerde folklore van de verschillende etnografische regio’s.  Naast het werken met folkmateriaal richt ONDRÁŠ zich ook op musicalgenres en creëert het eigen projecten.

Het ensemble is opgericht in 1954 en sindsdien uitgegroeid tot zijn huidige, bijna honderd man tellende collectief, dat bestaat uit de professionele basis en het steeds groter wordende amateurgedeelte.  Het ensemble focust zich niet alleen op de binnenlandse regio zoals Bohemia, Moravia en Selisia maar ook op Centraal-Europese en Oost-Europese regio’s (d.w.z. Slowakije, Hongarije, Oekraïne, Roemenië, enz.). Opmerkelijk is het brede spectrum aan shows die worden aangeboden, van kleine puur muzikale representatieve evenementen tot educatieve dansshows voor scholen tot grotere dans- en muziekuitvoeringen.

In de loop van haar bestaan trad het ensemble op in vele landen over de hele wereld. De afgelopen jaren toerden zij door Japan, werkte samen met ensembles uit V4-landen (Visegrádgroep (V4) is een alliantie van vier Centraal-Europese landen: Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië) en nam deel aan het wereldberoemde evenement The Royal Edinburgh Military Tattoo in Edinburgh.  In samenwerking met de Tsjechise ambassade, trad Ondráš in 2019 op in de Baltische staten (Estland, Litouwen en Letland) en introduceerde de première van het folkloreprogramma genaamd Through the Landscape of Time.  In hetzelfde jaar vierden zij ook het 65-jarig bestaan.

  1. Home
  2. Deelnemers
  3. 2022
  4. Ondráš Military Art Ensemble

Ondráš Military Art Ensemble

Militair kunstensemble Ondráš (MAE) is een professioneel kunst-ensemble opgericht door het Ministerie van Defensie van de Tsjechische Republiek gevestigd in Brno. Momenteel wordt het ensemble gevormd door folk instrumenten, dansgroep en dameskoor.

Land van Herkomst: Tsjechië
Vestigingsplaats: Praag
Soort orkest: Harmonie

Deel dit bericht

Menu