pixel vdb
Vorige deelnemer
Band of the Irish Guards
Volgende deelnemer
Ondráš Military Art Ensemble

CENTRAL BAND OF THE ARMED FORCES OF THE CZECH REPUBLIC
Het nieuwe orkest werd een eenheid van het 80e Infanterieregiment “de Praagse Opstand” en telde 120 muzikanten. In die tijd bestond de Central Band uit drie kleinere groepen die één groot orkest konden vormen.

In de afgelopen zes decennia ondergingen het orkest en haar leden veel reorganisaties en grote veranderingen. Concerten en artistieke ontwikkelingen vormen de sleutelelementen waardoor het orkest geleidelijk een unieke positie heeft opgebouwd.  De ACR Central Band heeft zijn reputatie bewezen als één van ’s werelds beste brasserorkesten en is een grote concurrent voor buitenlandse militaire orkesten op festivals en shows.

De meest prestigieuze evenementen waren de deelname aan festivals in Norfolk (USA 2009) en Quebec (Canada 2006). Daarnaast speelt de band vaak in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Polen, Frankrijk, België, Nederland, Zwitserland.

Naast een breed scala aan uitstekende musici die achter de 60-jarig artistieke ontwikkeling van de Central band stonden, mogen de banddirigenten en commandanten niet ontbreken. De eerste commandant Jindřich Praveček, en zijn opvolgers Hynek Sluka, Karel Šťastný, Jindřich Brejšek, Eduard Kudelásek, Karel Mikuláštík, Jan Toman, Miloslav Vitásek, Karel Pšeničný en Adolf Novák. Wat de recente geschiedenis betreft, mogen de namen van Karel Bělohoubek, Zdeněk Gregor en Viliam Béreš niet worden weggelaten.

De huidige bandcommandant en chef-dirigent is LTC Jaroslav ŠÍP, zijn plaatsvervanger is MAJ Patrik Spinek, chef-dirigent is MAJ Josef KUČERA en banddirigent is CPT Roman HANZLÍK.

  1. Home
  2. Deelnemers
  3. 2022
  4. Central Band of the Czech Armed Forces

Central Band of the Czech Armed Forces

De ACR Central Band is op 1 december 1950 opgericht als een militair brass ensemble, geformeerd op basis van de Garrison Band Praag aangevuld met de beste muzikanten van andere militaire orkesten.

Land van Herkomst: Tsjechië
Vestigingsplaats: Praag
Soort orkest: Harmonie

Deel dit bericht

Menu