pixel vdb
Vorige deelnemer
Het Nederlands Politieorkest
Volgende deelnemer
Central Band of the Czech Armed Forces

Belangrijke update

9 september 2022:
Het optreden van de Band of the Irish Guards is geannuleerd.
Lees meer hierover op de nieuwspagina.

De Band of the Irish Guards werd opgericht in 1900 en kreeg al snel een reputatie van uitmuntendheid. Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werd de Band druk bezig gehouden met het in stand houden van het moreel in eigen land en het aanmoedigen van rekrutering. In 1916 en 1917 was het beurtelijk met de andere Foot Guards-bands om een drie maanden durende tour of duty te ondernemen met de Guards Division in Frankrijk en België, waarbij ze talloze concerten gaven aan de mannen tijdens hun periodes van rust en herstel. In mei 1917 maakte de Band deel uit van de Massed Bands die op verzoek van de Franse regering een bezoek brachten aan Parijs en dit was de eerste keer dat alle vijf Foot Guards bands samen op parade verschenen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog voer de Band in 1943 naar Algiers en gaf talloze concerten aan de troepen tijdens de Noord-Afrikaanse en Italiaanse campagnes, bereikte Napels en keerde uiteindelijk terug naar huis in 1944. In 1948 reisde de Band naar Palestina om de Gardebataljons te ondersteunen die betrokken waren bij de problemen. In recentere tijden dienden drie leden van de Band in de eerste Golfoorlog van 1990/91, en in juni 1999 werd de Band ingezet in Kosovo als onderdeel van een NAVO-vredesmacht.

In de loop der jaren heeft de band uitgebreid getoerd, van hun elf weken durende coast-to-coast tour door Noord-Amerika in 2010, tot een bezoek aan Canada in 2013 en Denemarken in 2017.  Kwintetten van de band hebben ook muzikale ondersteuning geboden in Pakistan, Israël en Cyprus. Toen de Irish Guards in 2000 haar honderdjarig bestaan vierde, schreef de band geschiedenis door een concert uit te voeren in de National Concert Hall in Dublin met de Number One Band van de Irish Defence Force. Dit was het eerste bezoek aan Ierland door een Britse legerband sinds 1922 en was een groot succes, waarbij de zaal met 1.200 zitplaatsen tot de capaciteit werd gevuld. Een aantal voormalige bandleden hebben hun carrière voortgezet met nationale orkesten, waaronder het Hallé Orchestra, het BBC Symphony Orchestra en het Royal Opera House, Covent Garden.

 

  1. Home
  2. Deelnemers
  3. 2022
  4. Band of the Irish Guards

Band of the Irish Guards

Primeur voor de Nationale Taptoe in Ahoy; Band of the Irish Guards uit het Verenigd Koninkrijk.

Land van Herkomst: Verenigd Koninkrijk
Vestigingsplaats: Londen
Soort orkest: Harmonie
https://www.householddivision.org.uk/igbmusic-jubilee-band

Deel dit bericht

Menu