pixel vdb
Vorige deelnemer
Jong Pasveer Leeuwarden
Volgende deelnemer
Jong Jubal Dordrecht

Jeugdband Adest Musica uit Sassenheim is de jongerenafdeling van Drum- en Showband Adest Musica in Sassenheim. Deze Jeugdband werd in 1968 opgericht met het doel om voor 8 tot 16-jarigen een opstap te geven naar de Drum- en Showband. Op die manier kan het natuurlijke verloop binnen de Drum- en Showband blijvend aangevuld worden.

Stevige basis
Sinds de oprichting heeft dit onderdeel van de vereniging – ondanks doorstroming van oudere jeugd en als gevolg daarvan regelmatig wisselende samenstelling – al vaak bewezen tot grote dingen in staat te zijn. Door de jaren heen werden bij diverse concoursen veelvuldig eerste prijzen, zelfs met onderscheiding en promotie naar een hogere divisie, mee naar Sassenheim genomen.

Belangrijke prestaties
Vanwege de doorstroming naar de Drum- en Showband is er een voortdurend verloop van kwaliteit en kwantiteit binnen de Jeugdband. Toch weet de Jeugdband op muzikaal niveau te blijven. Zo wordt er jaarlijks deelgenomen aan de jeugdmanifestatie, het voorprogramma van Nationale Taptoe Ahoy in Rotterdam. Vorig jaar is deze deelname beloont met een mooi resultaat: 88 punten. Hiermee wist de jeugdband de eerste plek te bemachtigen.

Doorstroming
Door de prestaties van de Jeugdband, die op dit moment uit ongeveer 20 jongens en meisjes bestaat, wordt het korps veel gevraagd voor showoptredens, streetparades en andere evenementen.

Jaarlijks betekent dit zo een 20 tot 25 optredens voor de Jeugdband. Naast deze optredens en repetities wordt veel tijd en aandacht besteed aan de muziekopleiding. Dit alles in een eigen opleidingsvorm. Alle jeugdige leden krijgen de mogelijkheid om hun A-, B-, en C-diploma te behalen waarna een doorstroom naar de Drum- en Showband mogelijk wordt. Wanneer een jeugdbandlid de leeftijd van 14 jaar bereikt vinden er periodiek stages plaats bij de Drum- en Showband. Door dit beleid blijft de kwaliteit gewaarborgd wanneer de (jeugd)leden op 16-jarige leeftijd, en na het behalen van het benodigde niveau, overstappen naar Drum- en Showband Adest Musica.

Professionele opleiding
De Jeugdband wordt gevoed vanuit de aspiranten; onze jeugdleden in opleiding. De aspiranten spelen vanaf de eerste dag dat ze lid zijn mee in het Aspirantenorkest en krijgen wekelijks basisexercitie. Voordat de leerling echter in het Aspirantenorkest terecht komt, is er een oriëntatiefase: de Adest Kids. Tijdens 10 gratis proeflessen wordt op een speelse manier kennis gemaakt met de vereniging. Wanneer een kind aangeeft lid te willen worden van de vereniging beginnen de muziek- en marchinglessen op weg naar instroming in de Jeugdband van Adest Musica.

Hier zijn de individuele muzieklessen van gediplomeerde docenten het eerste jaar helemaal gratis (circa 40 lessen). Na gemiddeld twee jaar gaat een jeugdig lid deel uitmaken van een samenspeelgroep. Zo’n twee jaar verder zijn de aspiranten voldoende opgeleid om plaats te nemen in de Jeugdband. Vanaf dat moment draaien ze volledig mee als jeugdbandlid.

Jeugdband Adest Musica Sassenheim

Zondag 1 oktober – 13:10 uur

Land van Herkomst: Nederland
Vestigingsplaats: Sassenheim
Soort orkest: Jeugdorkest
https://www.adestmusica.nl/jeugdband/

Deel dit bericht