pixel vdb
Vorige deelnemer
Jong Flora Band Rijnsburg
Volgende deelnemer
Jeugd Showband Urk

Jeugdkorps Crescendo is het jeugdkorps van Bicycle Showband Crescendo uit Opende. Het is een groep enthousiaste jeugd in de leeftijd van 10 tot 16 jaar.

De samenstelling van de groep en hiermee ook de muzikale bezetting, is ieder jaar anders. Dit vanwege de instroom en de doorstroom van de leden. In 2023 bestaat de groep uit 19 personen. Het is een dynamische groep en voor het instructieteam en de leden ieder jaar weer een uitdaging om te komen tot een goed muzikaal evenwicht.

Het Jeugdkorps is een graag geziene groep bij straatoptredens zoals A4D’s en andere optochten. Daarnaast heeft het Jeugdkorps een veldshow in haar programma, waarmee ze in staat zijn om mee te werken aan een taptoe. Omdat Bicycle Showband Crescendo vorig jaar hun 100 jarig bestaan vierde, blikt het muzikale programma van de jeugd terug op deze mooie periode.

In de afgelopen jaren heeft het jeugdkorps meerdere prijzen behaald tijdens concoursen en jeugdfestivals met hun show. Hierbij zijn er elementen van het moederkorps terug te vinden in de show, zoals de fiets en de muziekkeuze. Maar ook het logo en het uniform zijn ontworpen naar voorbeeld van de Bicycle Showband. Dit om de verbinding aan te geven en om de korpsen als geheel te kunnen presenteren.
Tijdens de winterperiode wordt de muziek ingestudeerd in het BaronTheater te Opende. In de zomer wordt er op het eigen Kor Dijkstraplein hard gewerkt aan de voorbereidingen van de straatoptredens en de show.

De instructieleden zijn naast hun rol bij het Jeugdkorps ook allemaal actief lid van de Bicycle Showband Crescendo. Maître is oud jeugdkorps lid Sita Helmholt.

Jeugdkorps Crescendo Opende

Zaterdag 30 september – 13.20 uur

Land van Herkomst: Nederland
Vestigingsplaats: Opende
Soort orkest: Jeugdkorps
https://www.jeugdkorps.bicycleband.nl/

Deel dit bericht