pixel vdb
Vorige deelnemer
Jong Exempel Empel
Volgende deelnemer
Jeugdkorps Crescendo Opende

De Jong Flora Band maakt deel uit van de Flora Band orkesten, samen met de Show-, Marching & Concertband Flora Band, Flora Brass en Just4Fun. Deze vier orkesten vormen één vereniging. Lid zijn van de Flora Band orkesten is een unieke ervaring. Je sluit je aan bij een hechte “familie” van gepassioneerde muzikanten die met plezier hun hobby uitoefenen.

De Jong Flora Band werd opgericht in 1977 en sindsdien worden jonge muzikanten volgens een uitgebreid opleidingsplan klaargestoomd om volwaardig lid te worden van de grote “broer”, de Show, Marching- & Concertband Flora Band.

De muzieklessen van de Jong Flora Band vormen de basis voor de muzikale carrière van onze leden. We stellen hoge eisen aan onze lessen, die worden gegeven door zeer ervaren leden van de Flora Band of door conservatoriumdocenten. Tweemaal per jaar spelen de leerlingen om hun voortgang te beoordelen en om hen constant uit te dagen om hard te blijven oefenen! Ivo van Gennip, al vele jaren docent bij de Jong Flora Band, is de dirigent, en Robert van den Bosch, ooit zelf lid van de Jong Flora Band en met jarenlange ervaring als docent bij de Jong Flora Band, is slagwerkinstructeur. Voor choreografie en exercitie zijn Stephen van den Bosch en Peter Schoneveld verantwoordelijk.

De Jong Flora Band is een graag geziene gast bij taptoes, streetparades en optochten. Enthousiasme, discipline en muzikaliteit zijn eigenschappen die goed passen bij de jeugd van onze vereniging. Dit heeft keer op keer geleid tot uitstekende resultaten tijdens diverse concoursen, en de Jong Flora Band behoort dan ook tot de top van de Nederlandse jeugdkorpsen.

Jong Flora Band Rijnsburg

Zaterdag 30 september – 13:08 uur

Land van Herkomst: Nederland
Vestigingsplaats: Rijnsburg
Soort orkest: Jeugdband
https://www.floraband.nl/jongfloraband

Deel dit bericht