pixel vdb
Vorige deelnemer
Orkest Koninklijke Luchtmacht
Volgende deelnemer
Fanfare ‘Bereden Wapens’

Het Nederlands Politieorkest
Het NPO is het muzikale visitekaartje van de politie in Nederland. Het NPO is als orkest met haar bezetting breed inzetbaar en kan vrijwel ieder genre muziek uitvoeren. Het orkest is dan ook een prima instrument om mensen op een andere manier kennis te laten maken met de Nederlandse politie. Mede door als vertegenwoordiger op te treden op grote nationale en internationale evenementen levert het NPO een belangrijke bijdrage aan de public relations van de Nederlandse politie. Het NPO bestaat uit enthousiaste leden die veel tijd en energie steken in hun hobby. Gemiddeld treedt het orkest ongeveer 25 maal per jaar op.

Steelband
Of het nu gaat om een Zuid-Amerikaanse feestavond, een dorpsfestijn, een festival  of  een officiële gelegenheid  zoals een receptie.  De muzikale politiemensen van de steelband van het Nederlands Politieorkest staan garant voor een swingend Carribean optreden. Overal en voor iedereen.

Het repertoire van de Nederlandse Politie Steelband is gevarieerd.  De Caribische muziek vormt natuurlijk de basis maar de muzikanten brengen ook moeiteloos rock, pop en zelfs klassiek op de pannen ten gehore.

De Nederlandse Politie Steelband werd in  1979 opgericht en maakt sinds 2012 deel uit van de stichting Nederlands Politieorkest.  De muzikanten zijn allen werkzaam bij de politie door het hele land en in verschillende politiefuncties.  Daarnaast komen ze regelmatig bijeen om met veel enthousiasme en inzet muziek te maken.  Grotendeels in Nederland maar zij hebben al meerdere malen ook met succes in het buitenland opgetreden.

 

  1. Home
  2. Deelnemers
  3. 2023
  4. Het Nederlands Politieorkest

Het Nederlands Politieorkest

Het Nederlands Politieorkest (NPO) is een symfonisch blaasorkest dat bestaat uit ongeveer 55 muzikanten die werkzaam zijn bij de Nationale politie. Ze zijn afkomstig uit alle Regionale Eenheden in het land. Het NPO werd opgericht in 1995.

Land van Herkomst: Nederland
Vestigingsplaats: Driebergen
Soort orkest: Symfonisch blaasorkest
https://politieorkest.nl/

Deel dit bericht

Menu