pixel vdb
Volgende deelnemer
The International Tattoo Pipes and Drums

(fotografie: Jiawei Zhang / Aya Okawa)

Vrouwelijke strijders: Een speciaal optreden van Jo Quail en Maria Franz.

Tijdens de Nationale Taptoe wordt Macha, het speciaal voor dit evenement door de componist/cellist Jo Quail gecomponeerde stuk, uitgevoerd door Maria Franz en Jo Quail.

Jo Quail is een internationaal geprezen componist en virtuoze cellist uit Londen, VK. Zij treedt zowel solo op als samen met grote orkesten en bands. De uit Noorwegen afkomstige zangeres Maria Franz is voornamelijk bekend als de zangeres van de Deense experimentele Folk Band Heilung.

De Stichting Nationale Taptoe heeft Jo Quail de opdracht gegeven dit werk te componeren. Met het eren van vrouwelijke componisten, het erkennen van de bijdragen van vrouwen aan Defensie en het mengen van traditionele en moderne elementen, staat deze uitvoering voor waarden als respect, inclusiviteit, eenheid en vooruitgang. Waarden, waar ook Defensie naar streeft.

Het werk wordt uitgevoerd in samenwerking met de Fanfare Bereden Wapens, de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, een aantal extra slagwerkers en het bekende koor Maze uit Rotterdam.

Wat zegt de pers over deze artiesten?
A once in a lifetime experience’, ‘Rendered Speechless’, ‘Mindblown’, ‘I cried, i smiled’, ’This is what music is about, no matter what genre’, ‘Impossible to describe’, ’Sublime’, ‘Emotioneel en intens’.

Dat zegt genoeg! Wij kijken uit naar het optreden van deze bijzondere gelegenheidsformatie.

Vrouwelijke strijders: Jo Quail en Maria Franz

(fotografie: Jiawei Zhang / Aya Okawa) Vrouwelijke strijders: Een speciaal optreden van Jo Quail en Maria Franz. Tijdens de Nationale Taptoe wordt Macha, het speciaal voor dit evenement door de…

Deel dit bericht