Nieuws 2021

Wij houden u via onze website en sociale media graag op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot de Nationale Taptoe.

NIEUWS

Ondanks nieuwe coronamaatregelen toch een Nationale Taptoe

Ondanks de nieuwe maatregelen, aangekondigd door de rijksoverheid op 9 juli 2021, kan de
Nationale Taptoe 2021 bij het Nationaal Militair Museum doorgaan.

Wel moeten wij ons aan de toegangsmaatregelen houden die op dit moment bekend zijn:

 1. U moet een vaste zitplaats hebben, u dient dus voor iedere bezoeker, ook voor (kleine) kinderen een entreekaart te kopen.
 2. Voor toegang tot de Nationale Taptoe dient iedereen van 13 jaar en ouder een corona toegangsbewijs te bezitten. Een corona toegangsbewijs kun je via de CoronaCheck-app of coronacheck.nl aanmaken met:
  • Een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.
  • Een vaccinatiebewijs
  • Een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud.
 3. In de pendelbus (vanaf NS-station Amersfoort Centraal of vanaf de parkeerplaats) dient iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen.

Indien er wijzigingen/aanpassingen zijn op dit beleid dan leest u dat z.s.m. op onze website.

 

Alternatief voor indoor Taptoe

De Stichting Nationale Taptoe heeft alles in het werk gesteld om dit jaar voor de vele liefhebbers weer een Nationale Taptoe te kunnen bieden. Vanwege de nog steeds geldende COVID-19 maatregelen is het helaas nog niet mogelijk om een indoor Taptoe in AHOY te organiseren. Voor dit bijzondere tussenjaar zijn wij op zoek gegaan naar een goed alternatief zodat we niet nog een jaar hoeven over te slaan. Dat alternatief hebben we gevonden op een prachtige locatie namelijk: het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Een Taptoe in de open lucht heeft minder last van de beperkende maatregelen. Het betekent wel dat we deze in aangepaste vorm gaan uitvoeren. Het zal anders zijn dan in AHOY, maar sommige wijzigingen brengen ook voordelen met zich mee.

De belangrijkste zaken op een rij:

 • De Nationale Taptoe 2021 wordt gehouden van 19 t/m 29 augustus.
 • U hebt een ruimere keuzemogelijkheid omdat er dit jaar 9 middagvoorstellingen zijn op de volgende data:
  – donderdag 19 augustus t/m zondag 22 augustus en
  – woensdag 25 augustus t/m zondag 29 augustus.
  Alle voorstellingen zijn overdag, van 14.30 tot 16.00 uur.
 • Alle plaatsen zijn overdekt. De capaciteit is maximaal 1200 bezoekers per voorstelling.
 • De toegangsprijzen zijn lager, zie het overzicht “Kaarten bestellen” op deze website.
 • Parkeren kunt u op het parkeerterrein FarEast. Vanaf hier rijden pendelbussen die u naar het Nationaal Militair Museum brengen. De kosten voor het parkeren van uw auto en de pendelbus naar het Nationaal Militair Museum (ongeacht het aantal inzittenden) bedragen € 14,00.
 • Vanaf NS-station Amersfoort Centraal wordt voorzien in pendelbusjes. U kunt hiervoor reserveren à
  € 7,50 per persoon
 • Door uw bezoek aan de Nationale Taptoe te combineren met een bezoek aan het Nationaal Militair Museum kunt u er een mooi “dagje uit” van maken (zie hiervoor nmm.nl);

Alle Nederlandse militaire orkesten, aangevuld met Pipes & Drums en Highland-dancers, treden voor u op. Daarnaast is er een spectaculair optreden van “Lights-in-motion”.

Helaas is deelname van buitenlandse orkesten dit jaar niet mogelijk.
Let op: een aantal orkesten wisselt elkaar af, zie hiervoor het
overzicht “Programma” op deze website

Het gebruikelijke voorprogramma, de Taptoefair en de tambour-maître clinic worden niet dit jaar, maar in 2022 weer georganiseerd.

Indien u kaarten heeft gekocht voor de Nationale Taptoe 2021 in Ahoy, ontvangt u via de Nationale Theaterkassa bericht.
De reguliere kaartverkoop start op 1 juni 2021. U kunt uw bestelling plaatsen via deze website, maar u kunt ook bellen met 0900-9203 (op alle dagen bereikbaar, ook in het weekend, van 10.00-15.00 uur;  € 0,45 p/m).

Wij hopen u dit jaar weer te mogen verwelkomen bij deze bijzondere editie van de Nationale Taptoe op de mooie locatie van het Nationaal Militair Museum.

Attentie: wij gaan er van uit, dat de basismaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand en het dragen van mondkapjes, medio augustus zullen zijn opgeheven. Wel is het mogelijk dat toegang alleen kan worden verkregen op vertoon van een vaccinatiebewijs of bewijs van een negatieve COVID-19 test. Informatie daarover zullen wij tijdig op onze website vermelden.

Mocht de Nationale Taptoe 2021 door nieuwe ontwikkelingen of door het niet zijn opgeheven van de basismaatregelen toch niet door kunnen gaan, dan krijgt u uw geld terug .

Kaartverkoop 2021

U kunt vanaf 1 juni kaarten bestellen voor de Nationale Taptoe 2021.

Programma 2021

De deelnemers ziet u terug in het programma van de Nationale Taptoe 2021.

Menu