pixel vdb

Nieuws

Via onze website en sociale media houden wij u graag op de hoogte
van de ontwikkelingen met betrekking tot de Nationale Taptoe.

Dit jaar staat de Nationale Taptoe in het teken van een “Royal Salute” Aanleiding hiervoor is het feit dat ZM Koning Willem Alexander dit jaar 10 jaar onze Koning is. En hoe kun je beter een Royal Salute brengen dan het uitnodigen van toporkesten uit bevriende Koninkrijken. Dat zijn The Jordanian Armed Forces Band uit het Koninkrijk Jordanië en The Royal Danish Life-guards Corps of Drums & Guard of Honour uit het Koninkrijk Denemarken. In de editie van de Nationale Taptoe 2023 wordt aan dit Royal Salute op diverse momenten uiting gegeven. Vanzelfsprekend tekenen hiervoor ook onze orkesten van de Nederlandse Krijgsmacht. Op het tabblad “programma” leest u welke deelnemers dit jaar acte-de-presence geven.

275 jaar Genie
Eén van de onderdelen van de Koninklijke Landmacht is de Genie. Die bestaat dit jaar 275 jaar! En dat wordt gevierd! Onder andere door een uniek optreden in deze voorstelling. Meer informatie vindt u op de pagina “programma”

Royal Salute
Naast de invulling, die de diverse orkesten geven aan het “Royal Salute”, wordt in de voorstelling een speciaal programmablok aan dit onderwerp gewijd. Daarover willen wij niet al te veel verklappen, dus laat u verrassen!

Veteranen
En natuurlijk is ook in deze voorstelling weer speciaal ruimte gemaakt voor een eerbetoon aan onze veteranen. Meer informatie vindt u op het tabblad “Veteranen info”

Let op: extra parkeerdrukte

Gedurende de periode waarin de Nationale Taptoe plaatsvindt, worden tegelijkertijd door Ahoy Rotterdam andere evenementen georganiseerd. Hierdoor wordt een grotere parkeerdrukte verwacht dan normaal. Wij adviseren u tijdig een parkeerticket te reserveren, zodat u van een parkeerplaats verzekerd bent.

Tamboer-maitre Clinic zaterdag 30 september 2023

O.l.v. Sergeant Bugler James Horner, Drum Major of the Band of His Majesty’s Royal Marines Plymouth.

Het programma bestaat uit 3 uur praktijklessen tussen de tribunes van de Arena. Met stok en in tenue doen we de praktijk na. Na deze training zal je je rol als TM beter invullen, zowel technisch als vanuit je persoonlijkheid. Tussendoor is er ook tijd voor ontspanning met een mooie Britse anekdote.

Maximale groepsgrootte is 35 personen. En waar je normaal de enige TM bent, ontmoet je TM-collega’s met dezelfde passies die jij hebt. Na de clinic ontvang je een lunchpakket en een certificaat van deelname van Staf Militaire Muziek. Vanaf 14:00 uur bekijk je gezamenlijk de Nationale Taptoe. Programma zie www.nationaletaptoe.nl

Programma

  • 09:00 binnenkomst met koffie/thee
  • 09:30 cursus deel 1
  • 11:00 pauze, groepsfoto
  • 11:15 cursus deel 2
  • 12:45 lunchpakket en Certificaatuitreiking
  • 14:00 – 16:30 Matinee voorstelling Nationale Taptoe

Voor meer informatie en reserveren van een plek voor deze unieke kans, klik hier

Vragen over toegangskaarten

Voor alle vragen over toegangskaarten (ook over kaarten van 2020) kunt u telefonisch contact opnemen met de Nationale Theaterkassa. Zij zijn dagelijks tussen 10.00 uur en 20.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0900-9203 (€0,45/pm).

Menu