pixel vdb

Nieuws

Via deze pagina en sociale media houden wij u op de hoogte
van de ontwikkelingen met betrekking tot de Nationale Taptoe.

Vrouwelijke strijders: Een speciaal optreden van Jo Quail en Maria Franz

Tijdens de Nationale Taptoe wordt Macha, het speciaal voor dit evenement door de componist/cellist Jo Quail gecomponeerde stuk, uitgevoerd door Maria Franz en Jo Quail. Jo Quail is een internationaal geprezen componist en virtuoze cellist uit Londen, VK. Zij treedt zowel solo op als samen met grote orkesten en bands. De uit Noorwegen afkomstige zangeres Maria Franz is voornamelijk bekend als de zangeres van de Deense experimentele Folk Band Heilung.

Lees hier meer

70 jaar Nationale Taptoe

Alive and Kicking!
1954-2024: Een bijzondere jubileumeditie. Er wordt ruim aandacht besteed aan 70 jaar historie tijdens de verschillende programma onderdelen.
De Nationale Taptoe is na zeventig jaar dynamischer dan ooit. Het thema van dit jaar is dan ook Alive and Kicking! Voor dit jubileum is een speciale compositie gemaakt, die tijdens de voorstelling wordt gespeeld.

75 jaar NAVO

Naast 70 jaar Nationale Taptoe staan we ook stil bij het feit dat de NAVO dit jaar 75 jaar bestaat. De Stichting Nationale Taptoe heeft ook dit jubileum daarom een speciale plaats in haar programmering gegeven. Niet alleen is voor dit jubileum eveneens speciale muziek gecomponeerd, maar zijn tevens twee internationale deelnemers uitgenodigd, te weten: het USAF Honor Guard Drill Team uit Amerika, als grootste NAVO lid en The Guards Band of the Finnish Defense Forces uit Finland als het meest recent toegetreden NAVO lid. Ook speciaal voor dit jubileum zal er een compositie worden uitgevoerd die voor dit jubileum is gemaakt. Finland, het land dat recentelijk tot de NAVO is toegetreden zal worden vertegenwoordigd door het wereldberoemde The Guards Band of the Finnish Defence Forces. Daarnaast zal een spectaculaire drill exercitie worden uitgevoerd door USAF Honor Guard Drill Team dat speciaal voor De Nationale Taptoe naar Nederland zal afreizen.

Veteranen

Tijdens iedere editie van de Nationale Taptoe krijgen onze veteranen een speciaal eerbetoon. De editie van dit jaar staat in het teken van de NAVO-missies, waaraan Nederland heeft deelgenomen. De kaartverkoop voor de Veteranenvoorstelling met ontvangst is inmiddels gestart. Meer informatie vindt u onder het hoofdstuk Veteranenvoorstelling.

Parkeren en bereikbaarheid

Gedurende de periode waarin de Nationale Taptoe plaatsvindt, worden mogelijk tegelijkertijd door Ahoy Rotterdam andere evenementen georganiseerd. Hierdoor wordt een grotere parkeerdrukte verwacht dan normaal. Wij adviseren u tijdig een parkeerticket te reserveren, zodat u van een parkeerplaats verzekerd bent. Lees meer over bereikbaarheid Rotterdam Ahoy.

Tamboer-maitre Clinic

Ook dit jaar zal er een tamboer maitre clinic plaatsvinden. Meer informatie hierover vindt u later op deze pagina.

Bezoekersonderzoek

Wij hebben onder de vaste bezoekers een enquête gehouden om te weten te komen wat u misschien nog mist in onze programmering en wat wij als organisatie nog kunnen verbeteren. Uw mening vinden wij belangrijk en nemen die serieus. Wij willen alle inzenders van harte bedanken voor de massaal ingevulde vragenlijst en we hebben er veel aan gehad! We hebben alles zorgvuldig doorgelezen en ons doel is om zoveel mogelijk van de opmerkingen toe te passen in alle komende edities.

Vragen over toegangskaarten

Voor alle vragen over toegangskaarten kunt u telefonisch contact opnemen met de Nationale Theaterkassa. Zij zijn dagelijks tussen 10.00 uur en 20.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0900-9203 (€0,45/pm).
Lees hier meer