pixel vdb

Nieuws

Via onze website en sociale media houden wij u graag op de hoogte
van de ontwikkelingen met betrekking tot de Nationale Taptoe.

Dit jaar staat de Nationale Taptoe in het teken van een “Royal Salute” Aanleiding hiervoor is het feit dat ZM Koning Willem Alexander dit jaar 10 jaar onze Koning is. En hoe kun je beter een Royal Salute brengen dan het uitnodigen van toporkesten uit bevriende Koninkrijken. Dat zijn The Jordanian Armed Forces Band uit het Koninkrijk Jordanië en The Royal Danish Life-guards Corps of Drums & Guard of Honour uit het Koninkrijk Denemarken. In de editie van de Nationale Taptoe 2023 wordt aan dit Royal Salute op diverse momenten uiting gegeven. Vanzelfsprekend tekenen hiervoor ook onze orkesten van de Nederlandse Krijgsmacht. Op het tabblad “programma” leest u welke deelnemers dit jaar acte-de-presence geven.

275 jaar Genie
Eén van de onderdelen van de Koninklijke Landmacht is de Genie. Die bestaat dit jaar 275 jaar! En dat wordt gevierd! Onder andere door een uniek optreden in deze voorstelling. Meer informatie vindt u op de pagina “programma”

Royal Salute
Naast de invulling, die de diverse orkesten geven aan het “Royal Salute”, wordt in de voorstelling een speciaal programmablok aan dit onderwerp gewijd. Daarover willen wij niet al te veel verklappen, dus laat u verrassen!

Veteranen
En natuurlijk is ook in deze voorstelling weer speciaal ruimte gemaakt voor een eerbetoon aan onze veteranen. Meer informatie vindt u op het tabblad “Veteranen info”

Tamboer-maitre Clinic zaterdag 30 september 2023

In 2022 moesten wij de Tamboer maître clinic onder leiding van de Tamboer maître van The Irish Guards, Drum Major Gareth Chambers, helaas annuleren als gevolg van het overlijden van H.M. Koningin Elisabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Daardoor moesten The band of the Irish Guards voortijdig naar Engeland terugkeren.

Op dit moment is nog niet bekend welke buitenlandse Tamboer maître de clinic dit jaar gaat verzorgen. Dat er een geschikte Tamboer maître komt, is een ding dat zeker is. Zodra hier meer duidelijkheid over is, maken wij dit bekend op deze pagina en kun je je aanmelden.

Vragen over toegangskaarten

Voor alle vragen over toegangskaarten (ook over kaarten van 2020) kunt u telefonisch contact opnemen met de Nationale Theaterkassa. Zij zijn dagelijks tussen 10.00 uur en 20.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0900-9203 (€0,45/pm).

Menu