pixel vdb

PROGRAMMA 2022

Het programma van de Nationale Taptoe 2022 duurt, inclusief pauze, ruim 2½ uur.

DEELNEMERS 2022

Marinierskapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de 3 professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De 53 muzikanten verzorgen de muziek bij staatsceremonies en militaire ceremonies. Vaak samen met de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers.

Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers

Tamboers & Pijpers, sinds 1665 al een begrip in de Nederlands Militaire muziek, staat in de wereld bekend om hun traditionele trommel en fluit marsen. Hun hedendaagse werk bestaat uit het begeleiden van ceremonies, militaire uitvaarten en Staatsceremonieel icm de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) is een van de 3 professionele militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden. Bij de concerten staat het muzikaal erfgoed hoog in het vaandel.

Orkest Koninklijke Luchtmacht

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht is een van de 3 militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De musici verzorgen de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden.

Orkest Koninklijke Marechaussee

Het Orkest Koninklijke Marechaussee is een beroeps fanfareorkest. Het korps speelt tijdens militaire plechtigheden bij de Koninklijke Marechaussee en geeft korpsconcerten. Het Orkest verzorgt ook muziek bij Defensie- en staatsaangelegenheden.

Het Nederlands Politieorkest

Het Nederlands Politieorkest (NPO) is een symfonisch blaasorkest dat bestaat uit ongeveer 55 muzikanten die werkzaam zijn bij de Nationale politie. Ze zijn afkomstig uit alle Regionale Eenheden in het land. Het NPO werd opgericht in 1995.

Band of the Irish Guards

Primeur voor de Nationale Taptoe in Ahoy; Band of the Irish Guards uit het Verenigd Koninkrijk.

Central Band of the Czech Armed Forces

De ACR Central Band is op 1 december 1950 opgericht als een militair brass ensemble, geformeerd op basis van de Garrison Band Praag aangevuld met de beste muzikanten van andere militaire orkesten.

Ondráš Military Art Ensemble

Militair kunstensemble Ondráš (MAE) is een professioneel kunst-ensemble opgericht door het Ministerie van Defensie van de Tsjechische Republiek gevestigd in Brno. Momenteel wordt het ensemble gevormd door folk instrumenten, dansgroep en dameskoor.

Cor Bakker

Cor Bakker (1961) begint op 11-jarige leeftijd met piano spelen. Hij raakte als kind geïnspireerd door Louis van Dijk, die toen al een bekend pianist was. Uiteindelijk was het ook Louis van Dijk die Cor aanspoorde zijn muzikale talent verder te ontwikkelen aan het conservatorium.

Humphrey Campbell

De in Suriname geboren zanger Humphrey Campbell is bekend van o.a. zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in Zweden (1992) en de musical “A night at the Cotton Club”, samen met de zangeres Ruth Jacott. Hij is tevens platenproducent en heeft mede het album “Engelen Uitgezonderd” van Rob de Nijs geproduceerd.

MAZE Voices

MAZE Voices is een Nederlandse vocal groep, die voornamelijk a capella muziek zingt. De groep bestaat uit 20 zangers en staat onder leiding van Merel Martens, die in 2018 werd uitgeroepen tot
“Dirigent van het jaar”

Fabia Dance Center

Fabia Dance Center is een dansschool waar iedereen terecht kan voor danslessen.

Menu